Er is alweer een jaar voorbij gegaan sinds ik 26 ben geworden en afgelopen weekend vierde ik dit met mijn lieve vrienden en familie. Tijd voor een korte terugblik op wat er allemaal gebeurd is en ook het allerbeste recept voor chocolade-brownies deel ik graag met jullie. Op naar weer een mooi jaar! 🙂
Terugblik op afgelopen jaar
Het was een jaar vol ups en downs, vol met positieve én negatieve energie.
- Samen met mijn vriend ging ik op vakantie naar Mallorca en deed een citytrip naar Rome.
- Ik heb veel geleerd over mijn overspannenheid en ben het leven positiever in gaan zien.
- Met mamma en oma ging ik appels & peren plukken en maakte daar een heerlijk cake-recept van.
- Met vriendinnen deed ik veel leuke dingen: uitgaan, veel spelletjes, een High Tea en heerlijk zwemmen als het weer dat toeliet.
- Minimaal één keer per maand was ik in de Efteling te vinden, waar ik nog altijd het gevoel heb dat ik in een andere wereld ben beland.
- Ik leerde video’s maken voor mijn Youtube-kanaal.
Recept: Chocolade-brownies
Een vriendin van me maakte voor het eerst dit recept en sindsdien hebben we beide deze regelmatig gemaakt. Deze brownies zijn niet té machtig of te cakerig, daarom ben ik zo’n grote fan. Deze chocolade-brownies zijn gebaseerd op een Jamie Oliver-recept.
Portie:
9-12 stuks (bakvorm van 20×20 cm)
Ingrediënten:
- 170 gram zelfrijzend bakmeel
- 180 gram suiker
- 150 gram pure chocolade
- 5 eetlepels olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 225 milliliter sojamelk
- Snufje zout
Bereiding:
- Verwarm oven voor op 175 graden. Bekleed bakvorm met bakpapier.
- Smelt de chocolade op laag vuur. Mix intussen bakmeel met cacaopoeder, suiker en zout. Voeg chocolade, olie en melk toe en roer tot glad beslag. Doe beslag in vorm.
- Bak 20-25 minuten of tot buitenkant gaar is en binnenkant nog nat.