Vegan citytrip naar Edinburgh

Vegan citytrip naar Edinburgh

Denk jij dat het moeilijk is om vegan te eten in Edinburgh? Ik deel de leukste plekjes van mijn vegan citytrip naar Edinburgh.

Een aantal van jullie heeft waarschijnlijk op social media meegekregen dat ik vorige maand een aantal dagen in Edinburgh zat. Mijn broertje woont al een hele tijd in Schotland en ik vond het tijd om hem eens te gaan bezoeken. Naast het culturele aspect ga ik ook op vakantie om hotspots te bezoeken, die waren er gelukkig meer dan genoeg.

Mimi's Bakehouse

 • Oreo-brownie

Een superleuke zaak met meerdere vestigingen verspreid over de stad. De etalages binnen zijn gevuld met allerlei zoete lekkernijen, met altijd meerdere vegan opties. Ik koos voor  een brownie, dit was echt een van de lekkerste brownies die ik ooit heb gehad.

Hendersons (deli & shop)

 • Tomatenlinzen-soep
 • Pakora-wrap
 • Donut met roze glazuur

Dit plekje is een combinatie van lunchroom en een plek vol (vegan) zoetigheden. De eerste keer had ik een  lunchcombo met soep en wrap, die me erg goed bevielen. Later ben ik nog een keer teruggekomen voor een kop thee en een donut.

Meer info: Website Hendersons

Wagamama

 • Avant gard’n, met o.a. seitan, sriracha, shiitake, asperges en edamame
 • Cake met mango en matcha

Wellicht ken je keten Wagamama uit Nederland. Tegenwoordig hebben ze duidelijk aangegeven op de kaart wat vegan is en volgens mij verschilt het aanbod per land. Het was in ieder geval erg lekker.

Meer info: Website Wagamama

Howies Restaurant

 • Mix van verse tomaten met gazpachodressing
 • Bosbessen-crumble met sorbetijs en haver-custard

Terwijl ik opzoek was naar een ander restaurant kwam ik deze tegen. Toevallig zag ik op de kaart vegan opties staan, dus heb ik besloten om daar te gaan eten. Vooral het dessert was heerlijk!

Franco Manca

 • Vegan pizza special met o.a. spinazie en hazelnoot
 • Side salade

Bij Franco Manco kan je normale kaas vervangen door een vegan variant, dat is natuurlijk erg fijn. Daarnaast heb je ook altijd een vegan pizza special en die ging ik testen. De bodems zijn gemaakt van zuurdesemdeeg en een echte aanrader, de toppings vormden een verrassende combinatie aan smaken.

Finn & Bear

 • Nachobowl met bonen en guacamole

Ook hier kan je op de kaart makkelijk de vegan opties vinden. Helaas was de nachobowl niet heel spannend, aangezien ze op dat moment geen vegan kaas hadden. De cocktail die ik had was wel érg lekker.

Meer info: Website Finn & Bear

Niet gevonden wat je zocht?