Tips voor een citytrip naar Rome

Castel Sant'Angelo

Tips voor een citytrip naar Rome

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik samen met mijn vriend richting Rome ging, maar ik wil graag nog een aantal leuke tips delen met jullie. Waar kan je de lekkerste (vegan) ijsjes halen en welke plekken moet je gezien hebben? We zijn drie volle dagen geweest en daarbij kan je het grootste gedeelte wel gezien hebben.

 

 

Vlucht

We zijn gevlogen vanaf Eindhoven zonder ruimkoffers. Lekker makkelijk en binnen een korte tijd land je al in Rome. Vanaf het vliegveld kan je makkelijk een bus pakken richting station Termini, die er ruim een halfuur over doet.

Verblijf

We hadden gekozen voor een Airbnb, want leuk en betaalbaar. We kozen voor een kleine kamer met badkamer die ongeveer naast Termini station zat, veel centraler kan je het niet vinden. Onze host was een echte Italiaan, we werden ontvangen met uitleg over de stad en een fles water. Alhoewel hij niet echt Engels kon, bood Google Translate de perfecte oplossing. Er waren maar drie kamers te huur en we keken uit op een echte typische binnenplaats, compleet met waslijn en al. We voelden ons eventjes echte locals.

 

Uitzicht vanuit onze kamer

 

Bezienswaardigheden

Iedereen kent de bekende plekken als het Colosseum, Vaticaanstad en de Trevi-fontein wel. Het was er veel drukker dan je misschien zou verwachten, zelfs op doordeweekse dagen buiten de vakantie. Op deze plekken zijn we dan ook niet blijven hangen of naar binnen gegaan, wij houden niet zo van massatoerisme. Maar waar ga je dan wel heen?

  • Castel Sant’Angelo: Onze favoriete plek die we bezocht hebben in Rome. Deze plek word in het Nederlands ook wel de Engelenburcht genoemd, je kunt hier meerdere beelden van ‘engelen’ tegenkomen. Je vindt in deze burcht prachtige muren en plafonds, maar ook over-the-top-versierde kamers waar mensen in gewoond hebben.
  • Istituto per la Storia del Risorgimento Italiano: Niet alleen de buitenkant is erg mooi om te zien, maar de binnenkant mag er ook wezen. Je kunt hier ook een museum bezoeken of naar het dak voor een mooi uitzicht.
  • Santa Maria ai Monti: Je kunt door heel Rome mooie kerkjes vinden, dit is er een van. Je hoeft er niet ver voor te lopen van het Colosseum en bijna alle toeristen lijken opeens verdwenen te zijn.

 

 

Hotspots

Natuurlijk heb ik voornamelijk geleefd op croissantjes, pizza, pasta en ijs. Een paar van mijn favorieten op een rijtje:

  • Grom en Fata Morgana en Il Gelatone: Naar deze plekken ga je heen voor de lekkerste ijsjes, met meerdere veganistische/lactosevrije opties. Ik at onder andere vegan ‘yoghurt kersen’, ‘salted caramel’ en ‘chocolate, coffee and hazelnut crunch’. Ik heb elke dag echt heel hard zitten genieten van de ijsjes.
  • Chef Express: Deze keten kan je op meerdere plekken vinden. Op station Termini ging ik daar elke dag ontbijt halen. Ze hebben soja-cappuccino’s, vegan croissants en vegan carrot cake – vooral die laatste vond ik verschrikkelijk lekker. Je kunt hier ook nog een vegan broodje vinden met gegrilde groentes.
  • Raw Raw Chocolate: Voor de liefhebbers van rauwe chocolade, hele mooie patisserie (lees: gebak) en ijsjes. Ik heb een mooi doosje bonbons voor mezelf gekocht met allemaal verschillende smaken, heerlijk. Ook nam ik een ‘rauw’ koekje mee, gemaakt van onder andere cashewnoten.

 

Niet gevonden wat je zocht?