Thee- en taartproeverij bij Tea Stories (Eindhoven)

Thee- en taartproeverij bij Tea Tasting

Thee- en taartproeverij bij Tea Stories (Eindhoven)

Op het laatste moment kwam er nog een plekje voor een superleuk evenement, namelijk voor een thee- en taartproeverij bij Tea Stories. Ik was hier al een keer eerder geweest en vond het toen al een bijzonder plekje en mooi concept.

Ontvangst

We werden ontvangen door Lucia in haar recent geopende theezaak, waar ze veel soorten thee en plantaardig eten verkoopt. Verdeeld over meerdere tafeltjes zagen we een opstelling van theezakjes, theekannen, kopjes en timers. Voordat we begonnen kregen we een rondleiding in de ruimte waar Tea Stories gevestigd is, aangezien we nog niet compleet waren hadden we hier mooi de tijd voor.

De proeverij

Lucia vertelde over het ontstaan van Tea Stories en hoe een theeproeverij te werk zou gaan, namelijk een beetje als een wijnproeverij. We zouden vijf soorten thee gaan proeven:

  • Golden Monkey (zwarte thee)
  • Iron Goddess (oolong thee)
  • Kabuse Sencha (groene thee)
  • Hojicha (groene thee)
  • Kersenbloesem (bloemen)

Elke thee werd op dezelfde manier getest volgens een stappenplan:

  1. Thee bekijken en ruiken;
  2. Water op juiste temperatuur bij de thee doen en twee minuten laten trekken;
  3. Opnieuw thee bekijken en ruiken;
  4. Proeven maar! Iedereen kan iets anders proeven, aangezien we verschillende associaties hebben bij bepaalde geuren en smaken.

Aangezien ik van redelijk flauwe en niet-intense thee houdt, was de kersenbloesem toch echt wel mijn favoriet. Deze was niet alleen heerlijk, maar zag er ook prachtig uit. Als laatste ging Lucia rond met een plateau met verschillende soorten vegan taartjes, waar we zelf uit mochten kiezen. Ik ging voor de unicorn cake, brownie en citroen-maanzaadcake: allen heerlijk!

Over Tea Stories

In YKSI (Strijp S, Eindhoven) kan je Tea Stories vinden, gerund door de Italiaanse Lucia – die een groot fan is van thee. Aangezien je overal koffietentjes kan vinden, maar geen theetentjes – ontstond Tea Stories. Enthousiast beantwoord Lucia al je vragen over haar producten. Ook is het erg leuk om over de expositie van Yksi te lopen, die momenteel gaat over duurzaamheid & koffie (lees: wat voor producten er allemaal gemaakt kunnen worden met koffie).

Ga je ook een keertje langs?

Adres:
Torenallee 22-04 Eindhoven (in de YKSI Expo)

Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 18.00

Bedankt voor de uitnodiging Tea Stories en FoodQuotes, ik vond het erg leuk om een keer een theeproeverij te doen! 🙂

Thee- en taartproeverij bij Tea Tasting

Niet gevonden wat je zocht?