Loopt jou ook het water in de mond wanneer je denkt aan de lucht van een versgebakken appeltaart in de oven? Nou, mij wel in ieder geval – daarom deel ik vandaag dit recept voor een echte klassieker: Hollandse appeltaart! Een heerlijke bodem met zoetzure appels en kaneel, ik droom vast lekker weg… 🙂
Hollandse appeltaart
Porties 9 stukken
Ingrediënten
Deeg
- 300 gram volkoren meel of bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 150 gram suiker
- 2 eetlepels sojamelk
- 200 gram vloeibare 'boter'
Vulling
- 3 grote appels (bijvoorbeeld Goudrenet)
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel kaneel optioneel
- 1 scheutje citroensap
Overig
- 20x20 centimer bakvorm of andere vorm(pjes) naar keuze
Instructies
- Meng meel met bakpoeder en suiker. Kneed dit samen met sojamelk en boter tot deeg.
- Verdeel deeg over - met bakpapier beklede - vorm, inclusief opgezette rand.
- Verwarm oven voor op 180 graden.
- Schil appels en snij in partjes. Meng partjes met suiker, kaneel en citroensap. Verdeel appels over deeg.
- Bak taart in ongeveer 60 minuten gaar. Enjoy!