Recept: Tapenade-broodjes

Tapenade-broodjes

Recept: Tapenade-broodjes

Dit is een heerlijk receptje voor je begint aan je hoofdgerecht of voor bij de borrel. Voor deze tapenade-broodjes heb je maar twee ingrediënten nodig en het is altijd een succesnummer – je kunt namelijk heerlijk stukjes afscheuren én delen.

 

Portie:

2-3 personen

 

Ingrediënten:

  • 1 verse dunne pizzabodem (ik had deze)
  • 3 flinke eetlepels rode tapenade (of pesto)

 

Tapenade-broodjes
Vóór het bakken

 

Bereiding:

  1. Warm de oven voor op 200 graden.
  2. Wanneer je een ronde pizzabodem hebt gekocht, snij aan vier kanten een stukje eraf – zodat je een vierkante deegplak hebt.
  3. Verdeel de tapenade over het deeg. Rol het deeg redelijk strak op en snij in plakjes, je wilt er ongeveer 16-17 plakjes uithalen. Leg de rolletjes op een met-bakpapier-beklede-bakplaat tegen elkaar aan, ik koos voor een kerstboom-vorm.
  4. Bak in ongeveer 30 minuten gaar. Garneer na het bakken eventueel met plakjes olijf. Enjoy!

 

Meer inpiratie nodig?

 Kijk ook eens naar wat ik voorgaande jaren heb gegeten of naar hartige recepten die je ook prima kunt gebruiken.

 

Tapenade-broodjes
Na het bakken

Niet gevonden wat je zocht?