Ik had al langer het idee om een Snickers-taart te maken, natuurlijk zonder echte Snickers. Aangezien ik pinda’s had die op gemaakt moesten worden, ben ik de keuken in gedoken. Op een noten-dadelbodem komt de karamellaag, vervolgens een laagje chocolade en een laag met in chocolade gedoopte pinda’s. Welcome to sugar heaven!
Portie:
6-8 stukken, 18 cm vorm
Ingrediënten bodem:
- 50 gram dadels
- 50 gram cashewnoten
- 40 gram kokosolie
- 65 gram havermout
Ingrediënten karamellaag:
- 180 gram dadels
- Ongeveer 150 gram water
- 50 gram notenpasta
- 55 gram kokosolie
- 1-2 theelepels vanille-aroma
Ingrediënten topping:
- 120 + 50 gram pure chocolade (minimaal 70%)
- 25 + 30 gram plantaardige melk
- 100 gram (gezouten) pinda’s
Bereiding:
- Begin met maken van de bodem. Mix alle ‘ingrediënten bodem’ in de keukenmachine tot een bijna glad mengsel, druk dit plat op een met bakpapier bedekte taartvorm.
- Maak de karamellaag door alle ‘ingrediënten karamellaag’ te mixen in de keukenmachine, deze moet een beetje schenkbaar zijn. Voeg wat meer water toe indien nodig. Laat de taart een paar uur afkoelen in de koelkast of een uur in de vriezer.
- Wanneer de taart koud genoeg is, laat je 120 gram chocolade smelten met 25 gram melk. Verdeel dit over de taart en laat even afkoelen in de koelkast of vriezer. Smelt dan de overige 50 gram chocolade met 30 gram plantaardige melk en meng hier de pinda’s doorheen. Verdeel het pindamengsel over de taart en laat weer even afkoelen in de koelkast of vriezer. Enjoy!