Recept: Simpele risotto met wortel en paprika

Simpele risotto met wortel en paprika

Recept: Simpele risotto met wortel en paprika

Bij risotto dacht ik altijd aan rijst met veel room en vettigheid, maar niets blijkt minder waar. Ik had nog nooit eerder risotto gemaakt en had dus mijn vooroordelen – zoals je kunt lezen – klaar. Ik kwam in de winkel risotto-rijst tegen en wou het toch graag een keer proberen. Het is erg makkelijk om te maken en heeft maar twee basisingrediënten nodig. Door het te serveren in een paprika en wortel door de rijst, heb je je dagelijkse portie groente zo binnen.

 

Portie:

4 gevulde paprika

 

Ingrediënten:

  • 150 gram risotto-rijst
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 winterpeen of 2 kleinere wortels
  • 4 paprika’s
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • Peterselie en/of rozemarijn naar smaak

 

Bereiding:

  1. Begin met het snijden van de wortel in halve, dunne plakjes. Snijd van de paprika’s de kapjes af en bewaar deze voor bij het serveren. Je kunt de paprika en wortel rauw gebruiken (zoals ik doe) voor een lekkere bite of even voorgaren. Maak van 500 milliliter water en en bouillonblokje een bouillon. Rooster de pijnboompitjes kort in een pan zonder olie.
  2. Warm een pan op en met een eetlepel olie of boter. Bak hier de rijst even kort glazig in. Zet dan de rijst net onder in een laagje bouillon. Wanneer het vocht (bijna) opgenomen is door de rijst, voeg je weer een laagje vocht toe. Herhaal dit tot alle bouillon op is.
  3. Meng wat pijnboompitjes en kruiden door de risotto bij het serveren. Vul de paprika’s met de risotto en maak af met de rest van de pitjes en kruiden. Maak het af met kapje van de paprika. Serveer met een frisse salade. Enjoy!

Niet gevonden wat je zocht?