Per toeval heb ik dit ontbijtrecept ontdekt. Ik kwam erachter dat wanneer je polentapap af laten koelen, er een soort polentapudding ontstaat. En dat smaakt prima als ontbijtje.
Portie:
2 eenpersoons puddings
Ingrediënten:
- 200 gram polenta (ik heb snelkokende)
- 500 – 1000 milliliter plantaardige melk
- 1 eetlepel vloeibaar zoetmiddel
- 1-2 Oreo’s en handje aardbeien ter garnering
Bereiding:
- Kook de polenta een paar minuten (of volgens beschrijving op het pak) met de melk en rijststroop tot deze de gewenste zachtheid heeft. Begin met 500 milliliter melk en blijf toevoegen indien gewenst.
- Verdeel de polentapap over twee kommetjes en laat een paar uur afkoelen in de koelkast.
- Stort de pudding op een bordje en garneer met lekkere dingen. Ik heb bijvoorbeeld op de foto aardbeien en Oreo’s gebruikt. Enjoy!