Mocht je de combinatie pindakaas en jam nog nooit geprobeerd hebben, dan zou ik dat zeker doen. Op brood, je havermoutpap of in deze lekkere taart.
Portie:
6-8 stukken (18 cm taartvorm)
Ingrediënten:
- 260 gram volkoren speltmeel
- 80 gram oerzoet of kokosbloesemsuiker
- Snufje zout
- Halve theelepel (wijnsteenzuur)bakpoeder
- 150 gram (plantaardige) margarine
- 60 gram pindakaas
- 50-100 gram jam (ik had aardbeien)
- 2 kleine of 1 grote friszure appel
Bereiding:
- Verwarm oven voor op 180 graden. Bekleed bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Snij de appel(s) in blokjes.
- Begin met het maken van het deeg door het meel, suiker, zout, bakpoeder, margarine en de pindakaas door elkaar te kneden tot een samenhangend deeg.
- Verdeel ongeveer 2/3 van het deeg over de bodem. Hierover smeer je een laag jam en verdeel je de appelstukjes. Tenslotte verkruimel je de rest van het deeg over de taart heen. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar en laat afkoelen alvorens aan te snijden. Enjoy!
