De pepernoten beginnen langzamerhand weer in alle supermarktschappen te verschijnen. Zelfgemaakte zijn natuurlijk nog lekkerder. Deze gezonde(re) variant is iets minder knapperig, maar nog steeds verslavend.
Portie:
20 XL pepernoten
Ingrediënten:
- 50 gram kokosolie
- 120 gram volkoren speltmeel
- 30 gram kokosbloesemsuiker
- 3-4 eetlepels plantaardige melk
- 1 theelepel bakpoeder
- Speculaaskruiden naar smaak
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 160 graden.
- Ingrediënten kneden tot een samenhangend deeg. Verdelen in ongeveer 20 stukjes en hiervan balletjes rollen. Op een bakplaat de bolletjes een beetje plat drukken.
- 15 tot 20 minuten bakken in de oven. Enjoy!
4 reacties
Lekker, kun je ze ook maken met chocola eromheen?
Natuurlijk 🙂
Super recept weer, hartstikke makkelijk, heel erg lekker en ook nog eens gezond! Zo komen we de decembermaand wel door!
Nog lekkerder met chocoladelaagje, hihi 🙂