Ik heb een vriendin die, net als ik, heel erg van bakken houdt. Ze had het al langer over deze pecannoten-taart, omdat ze deze makkelijk veganistisch zou kunnen maken. Afgelopen oktober op mijn verjaardag was het dan eindelijk zo ver; haar cadeau was deze heerlijke taart en wat was ie toch lekker. Hij is lekker zoet en de noten zorgen voor een lekkere crunch.
Portie:
8-10 stukken (35 cm vorm)
Ingrediënten bodem:
- 150 gram koude boter
- 2-3 eetlepels koud water
- 250 gram bloem
- 1 eetlepel suiker
Ingrediënten vulling:
- 70 gram donkerbruine basterdsuiker
- 30 gram lichte basterdsuiker
- 50-75 milliliter agavesiroop
- 75-100 gram gesmolten plantaardige boter
- 175 gram pecannoten
Bereiding:
- Verwarm de oven op 170 graden. Vet de taartvorm in met een beetje boter of olie.
- Begin met de bodem. Snijd de boter in stukken en doe hier de suiker en bloem bij. Kneed tot er kruimels ontstaan. Voeg hier dan nog het koude water aan toe en kneed tot een bol deeg
- Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak en verdeel over de bakvorm. Doe een stuk bakpapier op het deeg en bak met steunvulling in 20 minuten gaar.
- Maak ondertussen de vulling. Mix de suiker, siroop en boter tot een vloeibaar geheel. Giet de vulling in de gare bodem en verdeel hierover heen de pecannoten, druk ze een beetje aan indien nodig. Bak de taart in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar. Hou de taart goed in de gaten, de noten kunnen opeens snel zwart worden. Enjoy!