Velen onder ons, waaronder ikzelf, eten met Pasen traditiegewijs een pasteitje met ragout van kip of rundvlees. Zelf ben ik gek op de romige saus met champignons en verse kruiden en de combinatie met het bladerdeegbakje.
Portie:
6 stuks
Ingrediënten:
- Ongeveer 175 gram (vega)kip
- 250 gram champignons
- 200 gram kokosmelk
- 1 eetlepel arrowroot
- 6 vierkante plakjes (vegan)bladerdeeg, ongeveer 12×12 cm (bijvoorbeeld vers bladerdeeg van AH)
- Zout, peper en verse bieslook en/of peterselie naar smaak
Bereiding:
- Warm de oven voor op 200 graden. Bak de bladerdeeg in ingevette bakjes, zoals de muffinvorm op bovenstaande foto. In ongeveer 15 minuten gaar bakken.
- Snij de kip in kleine stukjes en de champignons in schijfjes. Meng de arrowroot met een beetje koud water. Bak in een koekenpan de kip met de champignons gaar in ongeveer 5 minuten. Voeg hier de kokosmelk en arrowroot aan toe, laat het zachtjes pruttelen tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de ragout in de bakjes met verse peterselie en/of bieslook. Het lekkerste is om deze (lauw)warm te eten. Enjoy!

