Recept: Marsepein met pure chocolade

Marsepein met pure chocolade

Recept: Marsepein met pure chocolade

Bijna iedereen weet wel wat lijnzaad is, maar weet je ook dat als je lijnzaad kookt je een slijmerig papje krijgt? Dit lijnzaadpapje kan je in een aantal gerechten prima gebruiken als bindmiddel, zoals in deze (veganistische) marsepein. Marsepein is een van mijn favoriete sinterklaaslekkernijen en ik wou daarom graag een gezondere variant maken, dit is het resultaat.

 

Portie:

Ongeveer 20 stuks, afhankelijk van je vormpjes

 

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels gebroken of zelf fijngemalen  lijnzaad
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 125 gram blanke amandelen
  • 1-3 eetlepels plantaardige melk
  • Snufje zout
  • 90 gram pure chocolade

 

Bereiding:

  1. Begin met het maken van het lijnzaadpapje. Kook het lijnzaad met een laagje water een paar minuten tot een slijmerige substantie. Laat dit een beetje afkoelen. Mix in de keukenmachine het lijnzaadpapje, de kokosbloesemsuiker, de amandelen en het zout tot een fijne substantie. Voeg beetje bij beetje melk toe om het geheel iets dunner te maken tot gewenste dikte. Verdeel de mix over de
    gewenste vormpjes (of een grote vorm) en laat ze koud worden in de vriezer. Wanneer je de marsepeinstukjes uit de vormpjes geduwd krijgt, zijn ze koud genoeg.
  2. Deel de chocolade in twee delen. Warm één deel heel zachtjes op in een pan. Wanneer dit gesmolten is voeg je de tweede helft toe. Als alle chocolade gesmolten is, dan kan je deze gaan verdelen over de marsepeinstukjes. De chocolade zal snel hard worden op de koude marsepein, dus je moet er snel de gewenste hoeveelheid chocolade overheen verdelen. Bewaar in en serveer uit de koeling. Enjoy!

Niet gevonden wat je zocht?