Al langere tijd was ik opzoek naar een lekker vegan wafelrecept, maar ze waren nooit precies wat ik ervan hoopte. Totdat ik deze maakte: heerlijke, zachte, zoete wafels. Als topping heb je eigenlijk alleen maar een beetje poedersuiker nodig en misschien een paar aardbeien. 😉 Het recept voor de lekkerste vegan wafels moest ik natuurlijk delen met jullie, zodat jullie net zo hard kunnen genieten als mij.
Vegan wafels
Porties 6 wafels
Ingrediënten
Beslag
- 260 gram zelfrijzend bakmeel
- 120 milliliter olie
- 500 milliliter sojamelk
- 2 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker optioneel
- Snufje zout
Overig
- Wafelijzer
Instructies
- Meng alle ingrediënten van het beslag.
- Vet elke keer je wafelijzer in en gebruik ongeveer één soeplepel per wafel. Bak in ongeveer vier minuten gaar of langer indien gewenst.
- Maak de wafels af met poedersuiker. Enjoy!