Bounty met een twist en zonder alle geraffineerde suikers. Klinkt prima toch? Op de dadelnotenbodem ligt een flinke kokoslaag en daarbovenop pure chocolade.
Portie:
9 grote of 12 kleinere stukken (20×20 cm vorm)
Ingrediënten bodem:
- 100 gram amandelen
- 5 dadels
Ingrediënten midden:
- 120 gram kokosolie, gesmolten
- 40 gram rijststroop of andere (lichtgekleurde) vloeibare zoetmiddel
- 150 gram kokos (ik heb 90 gram kokosrasp en 60 gram kokosmeel gebruikt)
Ingrediënten topping:
- 100 gram pure chocolade
- Flinke scheut (soja)melk
Bereiding:
- Begin met de bodem. Maal in de keukenmachine de dadels met amandelen fijn. Verdeel en druk goed plat over de met bakpapier beklede vorm.
- Maak de bodem door de olie, rijststroop en kokos te mengen. Verdeel en druk goed plat op de bodem.
- Smelt zachtjes de chocolade met een flinke scheut melk. Verdeel de chocolade over het middenstuk. Laat het geheel afkoelen in de koelkast alvorens aan te snijden. Enjoy!
5 reacties
Een flinke scheut ??? Daar haak ik al af …….voor mij is een flinke scheut iets anders misschien een piezeltje voor iemand anders
Wat dacht je van een milliliter of 100? 😉
Even opletten hoe de chocolade smelt. Je kunt altijd nog iets toevoegen als blijkt dat het niet schenkbaar is.
Ik sta nu in de keuken, kan niet wachten tot ze klaar zijn. Alleen kreeg ik het niet uitgesmeerd over 20 x 20 en lijkt mijn bodem te plakkerig of hoort dit in het begin?
Is plakkerig in het begin, ik doe het meestal met m’n handen 🙂 Ben benieuwd naar je eindresultaat!