Bounty met een twist en zonder alle geraffineerde suikers. Klinkt prima toch? Op de dadelnotenbodem ligt een flinke kokoslaag en daarbovenop pure chocolade.
Portie:
9 grote of 12 kleinere stukken (20×20 cm vorm)
Ingrediënten bodem:
- 100 gram amandelen
- 5 dadels
Ingrediënten midden:
- 120 gram kokosolie, gesmolten
- 40 gram rijststroop of andere (lichtgekleurde) vloeibare zoetmiddel
- 150 gram kokos (ik heb 90 gram kokosrasp en 60 gram kokosmeel gebruikt)
Ingrediënten topping:
- 100 gram pure chocolade
- Flinke scheut (soja)melk
Bereiding:
- Begin met de bodem. Maal in de keukenmachine de dadels met amandelen fijn. Verdeel en druk goed plat over de met bakpapier beklede vorm.
- Maak de bodem door de olie, rijststroop en kokos te mengen. Verdeel en druk goed plat op de bodem.
- Smelt zachtjes de chocolade met een flinke scheut melk. Verdeel de chocolade over het middenstuk. Laat het geheel afkoelen in de koelkast alvorens aan te snijden. Enjoy!