Ik had zin in een hamburger of een andere vette hap, maar niks in huis (gelukkig!). Tijd om te experimenteren met groentes, met een heerlijk resultaat!
Portie:
2 burgers
Ingrediënten:
- 60 gram maïs (blik/potje)
- 60 gram erwten (blik/potje)
- 60 gram witte bonen (blik/potje)
- 50 gram havermout
- 2 eetlepels lijnzaad
- Kruiden naar smaak
- Garnering naar smaak: sla/spinazie, tomaat, ketchup, mosterd, veganistische kaas, brood
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden. Lijnzaad met twee eetlepels warer 10 minuten laten weken.
- Ingrediënten kneden en fijnmaken. Twee burgers vormen en (eventueel met een metalen ring) 15 minuten bakken in de oven. Voor gebruik de burgers nog even bruinbakken in een pan op het vuur.
- Serveren op brood met sla, tomaat, mosterd, ketchup en/of een veganistisch plakje kaas. Enjoy!