Ik ben gek op dadels en op kwarktaart. Daarom heb ik in dit recept beide gecombineerd tot een hapklare bite.
Portie:
16 bites (20×20 cm vorm)
Ingrediënten bodem:
- 75 gram dadels
- 50 gram rozijnen
- 75 gram cashewnoten
- 1 eetlepel kokosolie
Ingrediënten topping:
- 200 gram plantaardige yoghurt
- 200 gram plantaardige melk
- 75 gram zachte (of geweekte) dadels
- 2 gram agar agar
- Snufje zout
- 1-3 theelepels kokosbloesemsuiker
Bereiding:
- Begin met de bodem. Alle ingrediënten in een keukenmachine fijnmalen. Dit verdelen over een met bakpapier bedekte vorm.
- Zet een pannetje op het vuur met de melk en agaragar, laat dit eventjes doorkoken – anders komt er geen binding. Mix alle ingrediënten, inclusief de melk, in de keukenmachine en stort dit op de bodem. Het mengsel wordt snel stijf, dus dit moet snel gebeuren.
- Na de taart een paar uur in de koelkast op te hebben laten stijven, kun je hem in stukjes gaan snijden en eventueel garneren met stukjes dadel. Enjoy!
Tip:
Hoe langer je de taart bewaard, hoe vochtiger de bodem wordt. Eet hem dus snel op als je een stevige bodem wilt hebben.