Ken je de combinatie van citroen en maanzaad al? Zo nee, dan moet je hem zeker proberen. Ik bestel deze muffin altijd als ik hem ergens zie staan, omdat ik hem zo lekker vindt. Hij is zoet, en ook een beetje fris en zuur door de citroen.
Portie:
6 normale muffins
Ingrediënten muffins:
- 200 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 220 gram suiker
- 1 eivervanger zoals deze (ook te koop bij de Tuinen) of 1 ei
- 180 milliliter (soja)melk
- 60 gram (plantaardige) boter
- 3 eetlepels maanzaad
- 2 citroenen, de rasp van 2 en het sap van 1
Optioneel: Ingrediënten topping:
- 25 gram suiker
- 25 gram water
- 1 citroen, het sap van 1
Bereiding:
- Warm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten van de cake in drie minuten luchtig met een handmixer of keukenmachine. Doe het beslag in een muffinvormpjes en bak deze 35-40 minuten. Prik met een prikker in de cakejes om te kijken of deze gaar zijn.
- Optioneel: Maak de topping door het suiker, citroensap en het water even te laten koken. Giet wat van dit ‘suikerwater’ over de muffin bij het serveren. Enjoy!