Een lekker fris stukje kwarktaart, daar zeg je toch geen nee tegen? Ik maakte dit heerlijke receptje voor citroen-kwarktaart in een glas. Naast lekker tussendoortje zijn deze ook prima geschikt is als ontbijt. 😉 Mocht je niet zo’n fan zijn van citroen, dan kan je natuurlijk ook wat ander fruit(sap) gebruiken.
Citroen-kwarktaart in een glas
Porties 4 glazen
Ingrediënten
Bodem
- 100 gram cashewnoten of andere noten
- 100 gram rozijnen of dadels
- Sap van 1/2 citroen
- Rasp van hele citroen
Kwarklaag
- 400 gram sojayoghurt ongezoet bijvoorbeeld Alpro Go On
- 100 milliliter sojamelk
- 1 zakje agaranta*
- 1 eetlepel agavesiroop
- sap van 1/2 citroen
Overig
- Keukenmachine
- Steelpan
- 4 glazen
Instructies
Bodem
- Maak de bodem door alle ingrediënten te mixen in een keukenmachine, verdeel over vier glazen.
- Hou eventueel 1/3 apart om balletjes van te draaien voor bovenop de kwarklaag.
Kwarklaag
- Verwarm de yoghurt lichtjes totdat deze lauw is. Doe in de keukenmachine met citroensap en agavesiroop naar smaak.
- Verwarm de agaranta met de melk volgens verpakking. Doe dit mengsel bij de yoghurt in de keukenmachine. Mix kort tot alles gemengd is.
- Verdeel het nog warme yoghurtmengsel over de glazen en laat een paar uur opstijven.
Notities
*Â Agaranta is onder andere te koop bij Ekoplaza.