De lekkerste koekjes bak je natuurlijk gewoon zelf. Ik maak ze met speltmeel zodat ze iets minder zwaar vallen en de stukjes chocola maken het nog lekkerder.
Portie:
4 grote koeken
Ingrediënten:
- 70 gram plantaardige boter/margarine
- 45 gram suiker
- 100 gram volkoren speltmeel
- 1 theelepel vanille-aroma
- 60 gram amandelspijs
- 1 theelepel bakpoeder
- 25 gram pure chocolade, in grove stukken
Bereiding:
- Warm de oven voor tot 160 graden.
- Kneed alle ingrediënten, behalve de chocola, tot een samenhangend deeg. Vorm 4 koeken op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de stukjes chocola in de koeken.
- Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar en laat even afkoelen, voordat je aanvalt. Enjoy!
Bewaartip:
Bang dat je alles in een keer opeet? Je kan deze koeken ook prima invriezen, ze zijn in een oogwenk weer ontdooit op het moment dat jij er zin in hebt.