Chocoladetruffels vind ik altijd zo lekker; een zachte vulling met een chocoladelaagje en cacaopoeder eroverheen. Aangezien die niet echt gezond zijn, heb ik deze variant gemaakt met een toevoeging van linzen.
Portie:
Ongeveer 15 stuks
Ingrediënten:
- 100 gram gare linzen (uit blik/pot of zelf gekookt)
- 30 gram cacao + extra voor topping
- 30 gram vloeibaar zoetmiddel (bijvoorbeeld rijststroop)
- 50 gram havermout
- 40 gram rozijnen
- Optioneel: pure chocolade
Bereiding:
- Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijn mengsel. Voeg eventueel water of plantaardige melk toe als het mengsel te droog is. Rol 15 balletjes hiervan.
- Optioneel: Smelt pure chocolade in een pannetje en doop hier de balletjes in.
- Rol de balletjes door de cacao. Zet ze in de koelkast om koud en steviger te worden. Enjoy!