De laatste tijd ben ik helemaal gek van chai-kruiden, dus dacht ik ‘Waarom niet in een bananenbrood?’. Zie hier het resultaat van een heerlijk, voedzaam en kruidig bananenbrood.
Portie:
1 brood
Ingrediënten:
- 3 bananen
- 1 eetlepels (appelcider)azijn
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram noten of notenmeel
- 90 gram havermout
- 1-2 eetlepels vloeibaar zoetmiddel
- 2 middelgrote wortels
- 200 gram plantaardige melk
- 2 eetlepels chai-kruiden (zelfgemaakt of zelfgekocht) of kaneel
- Snufje zout
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Alle ingrediënten mixen in de keukenmachine tot een glad mengsel. Doe het deeg in een met bakpapier beklede cakevorm, versier eventueel de bovenkant met een paar plakjes banaan.
- Bak het brood in ongeveer 40 minuten gaar. Enjoy!