Toen ik de eerste keer taart met wortel zag staan, vroeg ik me af wat dat voor rare combinatie is. Inmiddels ben ik, net als velen anderen, helemaal om en gek op worteltaart. Vaak in combinatie met roomkaastopping, deze is zonder ook erg lekker.
Portie:
8 taartpunten (18 cm bakvorm)
Ingrediënten:
- 200 gram volkoren speltmeel
- 1 flinke theelepel bakpoeder
- 70 gram oerzoet of kokosbloesemsuiker
- 2 eieren (of eivervanger zoals deze, ook te koop bij de Tuinen)
- 180 gram (soja)melk
- 60 gram zonnebloemolie
- 75-100 gram wortelrasp
- Snufje zout
- Eetlepel kaneel
- Schil van een sinaasappel
- Scheutje vanille-aroma
- 40 gram noten (bijvoorbeeld walnoten of amandelen), gehakt
Bereiding:
- Warm de oven voor op 180. Klop in de keukenmachine of met een handmixer het meel, bakpoeder, suiker, eieren, melk, zout en zonnebloemolie in een paar minuten op.
- Breng het beslag op smaak met de kaneel, sinaasappel, wortel, vanille-aroma en noten. Doe het beslag in een ingevette taartvorm. Baak de taart in 50 tot 55 minuten gaar. Enjoy!