Ik ben over het algemeen geen fan van bonenburgers uit de winkel, maar deze zelfgemaakte bruine bonen-burgers gaan er prima in. Heerlijk op een volkoren boterham met ketchup, mosterd, cherrytomaatjes en olijven – of geef er lekker je eigen draai aan.
Portie:
2 burgers
Ingrediënten:
- 250 gram bruine bonen
- 60 gram havermout
- 1 grote eetlepel lijnzaad
- Specerijen, bijvoorbeeld: 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel komijnpoeder, halve theelepel uienpoeder, halve theelepel knoflookpoeder, snuf chilipoeder
- Zout en peper
Bereiding:
- Zet het lijnzaad in een kommetje met een laagje water, laat ongeveer 10 minuten weken.
- Warm je oven vast voor op 200 graden.
- Maak de bonen fijn, bijvoorbeeld met een pureestamper of met je handen. Mix de bonen met de overige ingrediënten.
- Bak de burgers in 15 minuten gaar in de oven. Je kunt ze beide in een ‘ring’ doen, zoals in de video, maar dat hoeft niet.
- Bak de burgers nog even aan in een pan met een beetje olie of boter.
- Serveer met toppings naar keuze. Enjoy!