Ik had zo’n zin in bananenbrood en toen ik mijn kleine cakevormpjes zag, wist ik dat ik de keuken in moest duiken. Geïnspireerd op een ‘upside down cake’ kwam deze creatie: in de vorm bak je het fruit onder het deeg en vervolgens keer je je bananenbrood met bosvruchten om. Heerlijk met wat yoghurt en agavesiroop.
Portie:
2 kleine cakevormpjes, 2-4 porties
Ingrediënten:
- 2 bananen
- 200 millititer plantaardige melk
- 90 gram havermout
- 115 gram volkoren speltmeel
- 2 x 1 eetlepel agavesiroop
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels koekkruiden of kaneel
- Snufje zout
- 100 gram (diepvries)bosvruchten
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden. Vet bakvorm(en) in.
- Havermout, speltmeel, bakpoeder, koekkruiden en zout mengen. Bananen met melk en 1 eetlepel agavesiroop mixen met staafmixer/keukenmachine. Meng de natte en droge ingrediënten tot een mengsel.
- Meng fruit met agavesiroop. Verdeel fruit over bakvorm(en) en daarover het bananenbrood-beslag.
- Bananenbrood in ongeveer 25 minuten bakken. Enjoy!
Kookvideo:
Ik maakte ook een kookvideo dit heerlijke recept. Volg je me al op Youtube? Neem eens een kijkje op mijn kanaal.