Ik wilde simpel appelgebak maken, omdat het typisch Nederlands is en natuurlijk ook gewoon erg lekker.
Portie:
4-6 stuks (20×20 cm vorm)
Ingrediënten bodem:
- 80 gram cashewnoten
- 40 gram havermout
- 3 eetlepels plantaardige yoghurt
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 theelepels oerzoet
- Snufje zoet
Ingrediënten tussenin:
- 1 1/2 appel
- Snufje kaneel
- 2 eetlepels oerzoet
Ingrediënten topping:
- 1/2 appel in partjes
- Snufje kaneel
- 2 theelepels oerzoet
- Amandelschaafsel
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Alle ‘ingrediënten bodem’ mixen in de keukenmachine en over vorm verspreiden. Idem met de ‘ingrediënten tussenin’. Vervolgens de appelpartjes met kaneel en oerzoet mengen en verdelen over het gebak. Garneren met amandelschaafsel
- Vervolgens 20 á 30 minuten bakken in de oven. Enjoy!