Een combinatie van appeltaart en pepernoten, do I need to say more? Niet gezond, maar wel heerlijk genieten!
Portie:
3-4 stukken (13 cm taartvorm)
Ingrediënten deeg:
- 2 eetlepels plantaardige melk
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 60 gram bruine basterdsuiker
- 75 gram plantaardige margarine
- 5 gram speculaaskruiden
- Snufje zout
Ingrediënten vulling:
- 1 appel
- 1 eetlepel suiker
- Snufje kaneel
- Scheutje citroensap
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 160 graden.
- Deeg maken door alle ingrediënten te kneden. Bakvorm invetten en hierin ongeveer 2/3 van het deeg verdelen.
- Appel in stukjes snijden en mengen met de suiker, kaneel en citroensap. Appelmengsel over de bodem verdelen.
- Rest van het deeg over de appels verdelen – bijvoorbeeld in reepjes gesneden. Eventueel nog de bovenkant met melk bestrijken
- Ongeveer in 40 minuten mooi bruin bakken. Enjoy!
Variatietip:
Maak dubbele hoeveelheid deeg en gebruik 5-6 appels voor een ‘normaal’ formaat appeltaart. Baktijd verlengen met 10-20 minuten.