Over Fanny

Een feest zonder taart is gewoon een bijeenkomst.

Onder druk staan diamanten

Daar zat ik dan eind 2018: huilend op de bank thuis. Na jarenlang ploeteren in (voornamelijk) horecabanen die hét niet helemaal waren kreeg ik een burn-out. Ik had geen dromen meer over de toekomst en het leven voelde als een zwart gat. De creativiteit die ik lange tijd heb gehad was zo goed als verdwenen.

Na een aantal maanden en vele gesprekken later heb ik me met hulp van de gemeente laten omscholen tot webdesigner. Ook liep ik twee stages waar ik onder andere digitaal hebben leren illustreren. Ik kan me nog goed herinneren hoe gaaf ik het allemaal vond, want ik kwam erachter dat je alle kanten op kunt in het leven als je het maar graag genoeg wilt. Misschien kon ik dan toch ooit voor mezelf beginnen.

Eind 2019 was het zover. Ik voelde de druk van een lege portemonnee én wilde vooral dolgraag iets gaan doen met de kennis die ik opgedaan had. Zonder strak plan ben ik me in gaan schrijven bij de KVK onder de naam ‘Insignis Web & Design’.

Mijn eerste klanten waren bekenden van mij die al vaker hadden gevraagd of iets voor ze kon betekenen. In ruim een jaar tijd heb ik allerlei soorten opdrachten gehad: websites, webshops, illustraties voor kleding, ansichtkaarten, boekenleggers, verschillende fotoshoots en ga zo maar door. Ik ben zo dankbaar voor de mensen die vertrouwen in mij hebben gehad waardoor ik de leukste baan ter wereld voor mezelf kon creëren.

Mijn bedrijf is mijn diamant.

Uiteindelijk hebben we alleen spijt van de koekjes die we niet gegeten hebben.

Ik geloof in het creëren van een levenswijze​

Op vakantie in 2013 heb ik besloten om het roer drastisch om wilde gooien. Geïnspireerd door het boek de Voedselzandloper ben ik begonnen aan een gezondere levensstijl en hierdoor 15 kilo afgevallen. Door de Voedselzandloper at ik al langere tijd weinig vlees en vis heb ik nooit echt heel lekker gevonden.

Na het zien van documentaires over het eten van vlees, was het overstappen naar plantaardig voedsel voor mij een logische keuze. Ik eet ongeveer voor 90% veganistisch en noem mezelf flexi-vegan. Naast mijn interesse voor plantaardig eten, is de interesse voor gezonde voeding er ook nog altijd.