Oranjekoorts – Inspiratie voor Koningsdag

Oranje tulpen

Oranjekoorts – Inspiratie voor Koningsdag

Morgen is het alweer Koningsdag. Alhoewel het geen mooi weer wordt, gaan we er toch gewoon een hele mooie dag van maken. Of je nou  de stad in gaat, de kroeg ingaat of lekker thuisblijft. Het leukste vind ik altijd de oranje hapjes, en het liefste heb dan ik wat gezonde(re) lekkernijen. In deze blog deel ik recepten en tips voor verantwoord oranje lekkers.

 

Onbijtsmoothie

De dag begin je licht en vol vitamines met een heerlijke smoothie. Als basis gebruik je oranje groentes zoals pompoen en wortels, daarbij kan je het aanvullen met oranje fruit zoals sinaasappels en mandarijnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze carrotcake-smoothie of deze pompoensmoothie? Natuurlijk is een simpele, versgeperste jus ook erg lekker en gezond.

 

Verwarmende soep

Je kunt makkelijk een dag van tevoren een pan soep klaarmaken, zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan op Koningsdag. Eet er lekker een boterham of broodje bij. Maak bijvoorbeeld een pompoensoep, linzen-regenboogsoep of tomaten-paprikasoep.

 

Kleurige rauwkost

Zet reepjes oranje paprika of wortels op tafel met een lekkere dipsaus. Daarnaast kan je vers fruit serveren, zoals stukjes oranje meloen, sinaasappel of mango. Het is ook leuk om groente- en fruitspiesjes te maken, zeker voor de kleintjes.

 

Gezonde worteltaart

Voor de zoetekauwen onder ons kan je een heerlijke carrotcake maken. Pimp deze met een beetje (soja)yoghurt en geraspte wortel voor een extra feestelijk effect.

 

Niet gevonden wat je zocht?