Een ei hoort erbij, zeggen ze. Doe mij maar deze omelet gemaakt van zijden tofu. Hij is warm en koud lekker en kan je serveren met brood en/of groentes zoals tomaat, rucola en komkommer. Verder kan je ook veel variëren door groentestukjes mee te bakken.
Portie:
2-4 porties
Ingrediënten:
- 400 gram zijden tofu, uitgelekt (te koop bij natuurwinkels zoals Ekoplaza)
- 1 theelepel kurkuma of kerrie (voor gelige kleur)
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 100 gram kikkererwtenmeel
- 1 eetlepel arrowroot of maïzena
- Optioneel: 2 theelepels kala namak (voor ‘eiersmaak’)
- Optioneel: 2 eetlepels edelgist (voor ‘kaassmaak’)
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een glad mengsel.
- Verdeel (de helft van het) mengsel over een beboterde pan. Bak aan beide kanten ik een paar minuten gaar. Herhaal met de andere helft van het beslag. Enjoy!