Recepten

Blog

Mijn favoriete vegan plekjes in Eindhoven

Tijd voor een overzicht van mijn favoriete plekjes in Eindhoven… 🙂

 

The Happiness Cafe (www.thehappinesscafe.nl)

Hier kom ik voor de lekkerste taartjes en zoetigheden, ze hebben een steeds groter vegan zoet assortiment en ook hebben ook veel suikervrije en/of raw lekkernijen. Daarnaast kan je hier ook lekker lunchen, bijvoorbeeld met een dikke belegde boterham of met een zelf samen te stellen salade.

 

Onder de Leidingstraat (www.onderdeleidingstraat.nl)

Wanneer je een bezoekje brengt aan Strijp S, kan je het beste gaan lunchen bij Onder de Leidingstraat. Ze hebben lekkere boterhammen, salades, soepen en sapjes. Mijn favoriet blijft hun all-day vegan breakfast, hmmm…

Onder de Leidingstraat

 

Soul Kitchen (www.soulkitcheneindhoven.nl)

Deze hotspot zit ook op Strijp S. Ze hebben hier een wekelijks menu met een vlees-, een vis- en een vega- gerecht. Niet lang geleden hebben ze besloten dat ze de vega-optie ook vegan aan gaan bieden, goed nieuws voor ons. Je moet hier eten wat de pot schaft, maar dat is zeker geen straf als het zo lekker is.

 

Bij Albrecht (www.bijalbrecht.nl)

There’s a new restaurant in town! Bij Bij Albrecht kan je geen vlees krijgen, het is namelijk een geheel vegetarisch restaurant. Ze koken uiteraard ook veganistisch. Naast dat ze alles biologisch koken, willen ze ook laten zien dat de vega(n)-keuken niet saai is – maar juist ook verfijnd kan zijn. Dat is meteen duidelijk als je naar de foto’s kijkt. Ik at er al eerder een gado gado (denk: pindasaus) en een verfrissend dessert.

 

Bagels & Beans (www.bagelsbeans.nl)

Wie kent deze zaak nou niet? Beroemd om z’n bagels en lekkere koffie. Er staan niet heel veel vegan opties op de kaart, maar ze kunnen wel gerechten veganizen en weten ook wat het inhoudt. Ze hebben hier bijvoorbeeld vega-kip van de Vegetarische Slager en op dit moment een Mexicaanse special met vegagehakt, lekker! Neem er meteen een lekker sapje bij.

Bagels & Beans

 

Coffee Lab (www.eindhoven.coffeelab.nl)

Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, is Coffee Lab een echt koffietentje. Hij zit bij het station van Eindhoven, dus ligt erg centraal. Ze hebben hier vegan raw taartjes, die altijd erg lekker zijn. Daarnaast kan je hier ook lekker zitten, zeker als het weer terrasweer is (nog even geduld dus 😉 ).

Blog delen:

2 reacties

  1. Je bent de Falafelmasters en restaurant Iris nog vergeten 😉 Allebei 100% vegetarisch en er is genoeg te eten voor veganisten. Falafelmasters zit op de edisonstraat en de Iris op de voorterweg.

    Heb vandaag op jou aanraden bij de bagels & beans een heerlijke hummus bagel met zongedroogde tomaat gegeten. Thanks!

    1. Wat leuk dat je daar gegeten hebt en dat het lekker was (kan niet anders haha). 🙂

      Ik ben eerlijk gezegd nog nooit bij Iris geweest, is dat een aanrader? Falafelmasters is ook een goede inderdaad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.