Recepten

Blog

Vegan cupcake bij Happiness Cafe in Eindhoven

Mijn favoriete vega(n) hotspots in Eindhoven

De afgelopen tijd zijn er weer een aantal nieuwe favorieten in Eindhoven bijgekomen voor mij, dus hoog tijd voor een nieuw overzicht. Oftewel, waar kunnen we het lekkerste veganistisch/vegetarisch eten in de mooie stad Eindhoven?

(1) The Happiness Café/Kitchen

(website)

Op deze plek kan je terecht voor verantwoorde/gezonde maaltijden, snacks en drankjes. Ik haal graag de vegan ontbijtplank, die je hele dag kunt bestellen. Je krijgt dan pancakes, yoghurt, verse boterhammen met beleg naar keuze en een kop thee of koffie. Ook favoriet zijn de vegan cupcakes met Oreo’s en koeken die ze regelmatig hebben. Daarnaast kan je hier natuurlijk ook altijd terecht voor een verse smoothie of cappuccino met sojamelk of havermelk.

 

(2) SNCKBR

(website)

De naam doet je waarschijnlijk wel aan het woord snackbar denken, daar is het concept ook wel een beetje op geïnspireerd. Je vindt hier gezonde(re) varianten op bijvoorbeeld hamburgers, frietjes, kapsalon en milkshakes. Er zijn veel vegan opties en je kunt bij elk gerecht zien hoeveel calorieën er ongeveer inzitten, mocht je daar bewust mee bezig zijn. Je kunt hier goed terecht voor lunch, diner of een lekker drankje.

Shakes en brownie

 

(3) Yoghurt Barn

(website)

Mocht je ook zo gek zijn op yoghurtjes, dan ben je hier aan het goede adres. Je kunt kiezen uit meerdere soorten yoghurt, waaronder soja- en kokosyoghurt. Daarna mag je een aantal toppings naar keuze toevoegen. Ook hebben ze ‘gezonde’ taartjes van SharpSharp, die je onder het genot van een heerlijke kop thee kunt opeten.

 

(4) Vapiano

(website)

Bij Vapiano kom je voor heerlijke pizza’s, pasta’s en salades. Sinds korte tijd kan je op de kaart vinden welke gerechten je veganistisch kunt bestellen door het symbool dat het bij het gerecht staat. Helaas staat er nog geen vegan pizza’s op de kaart (je kunt wel altijd zonder kaas bestellen), maar bij de pasta’s heb je meerdere opties. Een tijdje terug hadden ze zelfs heerlijke vegetarische en veganistische specials, die erg lekker waren.

Blog delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.