It’s my birthday!

Cake met aardbeien en chocolade

It’s my birthday!

Ja hoor, we zijn weer een jaartje verder – de mijlpaal van het 26 worden is bereikt! Ik wil graag met jullie delen wat voor lekkers ik allemaal op tafel zet tijdens mijn verjaardag. Aangezien ik een echte zoetekauw ben, kijk ik altijd het meest uit naar het maken (en eten) van taarten. Tja, wie niet?! 🙂

 

 

Afgelopen jaar in een notendop

Wat kan de tijd toch snel gaan, vorig jaar was ik me nu klaar aan het maken voor mijn eerste soloreis richting New York. Na deze reis ben ik van mijn ouders naar een mooie eigen studio verhuisd en weer aan het werk gegaan. Afgelopen jaar ben ik ook oververmoeid thuis komen te zitten en wat dat betreft ben ik nog steeds niet de oude. Aan de andere kant ben ik me steeds meer gaan beseffen hoeveel geluk ik heb met mijn lieve familie en vrienden om me heen. Het wordt mij steeds duidelijker wat ik belangrijk vind in het leven en daar ben ik blij om.

 

Verjaardag vieren = taart eten

Vorig jaar in Parijs heb ik zo’n lekkere veganistische cheesecake gegeten, een lekkere ongezonde –  niet eentje gemaakt van cashewnoten. Toen ik een paar maanden geleden een recept voorbij zag komen bij ‘Blackbirds and Cakes‘, wist ik dat die snel een keer moest gaan maken. Als je haar foto’s ziet, dan snap je waarom ik bijna zat te kwijlen achter mijn telefoonschermpje. Naast deze taart ga ik een ouderwetse appeltaart maken, zodat ik voor ieder wat wils heb.

 

 

Snacks op tafel

Voor wie makkelijk vega(n) dingen op tafel wilt zetten, is er genoeg te krijgen in de winkel of te maken. Let altijd even op honing, melk en ei als je geen dierlijke ingrediënten wilt. 😉

  • Crackers met hummus (recept = klik)
  • Chips, bijvoorbeeld naturel
  • Nootjes, gezouten of naturel
  • Popcorn, zoet of zout
  • Koekjes, bijvoorbeeld Oreo’s of Punselie’s
  • Vegakip of vegaballetjes met satésaus
  • Bitterballen van de Vegetarische Slager
  • Rauwkost of vers fruit
  • Minipizza’s met lekkere toppings

Natuurlijk is er nog veel meer te verzinnen, maar ik wou deze lijst niet eindeloos door laten gaan.

Niet gevonden wat je zocht?