Spinaziesalade met tomaat en aardbei

Eten met je hoofd

Als ik iets iets heb geleerd het afgelopen jaar, dan is het rustig eten. Ik doe nu langer over dezelfde maaltijd als een aantal maanden geleden. Ik eet met aandacht. Zodat ik echt kan proeven en beter kan aanvoelen wanneer ik genoeg hebt gegeten.

 

Enkele tips:

1. Maak niet te grote porties. Je kunt immers altijd nog wat extra pakken daarna.

2. Maak tijd voor opmaak. Wanneer je bordje er mooi uitziet, geniet je ook meer. Kleine kunstwerkjes zijn het leukste om te eten, het oog wil immers ook wat.

3. Maak tijd voor elk eetmoment. Eet lekker je ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes elke dag. Dit voorkomt ongewenste snoepmomentjes of dat je eten naar binnen gaat ‘schuiven’.

4. Maak en/of eet alleen eten waar je van geniet. Dit geldt zeker voor ongezond, maar ook voor gezond eten. Op een ‘cheatmomentje’ kan je er maar beter van genieten en met tegenzin gezonde voeding eten werkt ook niet echt mee.

5. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk als het een keer niet lukt. Eten moet iets leuks zijn en blijven.

Blog delen:

2 reacties

  1. Hele goede regels, en ze zijn allemaal waar. Ergens weet je dat zelf ook wel, maar door ze zo weer eens te lezen, word ik me er ook weer bewust van. Thanks, Fanny!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *