Recepten

Blog

Sapdetox

Eetdagboek: Sapdetox 2014

Tijdens mijn vakantie in Benidorm ben ik wat aangekomen door ongezond eten en een andere routine. Het meeste hiervan was alweer verdwenen, maar ik voelde me toch nog een beetje ‘opgeblazen’. Vandaar mijn idee om mijn lichaam een dagje rust te geven: detox time!

 

Ik had al meerdere dingen gelezen over sapvasten, waarbij je alle maaltijden vervangt door sapjes. Het idee om dit een keer te doen spookte al langer in mijn hoofd, al heb ik verder geen voorbereidingen getroffen voor de detox. Ik heb gekeken wat ik in de koelkast en vriezer had liggen en daar vier verschillende sapjes van gemaakt.

 

De sappenfoto (28)

  1. 9.30, 500 ml – appel, tomaat, wortel, gember, water & restje overige sapjes
  2. 11.15, 750 ml – yoghurt, aardbei, banaan, havermout, cashewpasta, water
  3. 14.00, 1000 ml – blauwe druif, avocado, gele kiwi, banaan, framboos, water
  4. 18.45, 750 ml – spinazie, blauwe bes, amandelmelk, banaan, witte druif

Ik ben deze dag doorgekomen met vier sapjes en heb ’s avonds nog een koekje en een stukje pure chocolade gehad.

 

Mijn dag

Ik heb de detox op een normale werkdag gedaan, ik heb gewerkt van half 12 tot half 7. Na mijn laatste sapje voelde ik me erg moe en ik heb een uurtje geslapen.De rest van de dag heb ik rustig aan gedaan.

Ik heb niet veel last gehad van het detoxen, alleen voelde ik me een klein beetje slap en had ik last van een rommelende maag. Het meeste wat in de sapjes zat, zou ik op een normale dag eten.

Het resultaat was 0,3 kilo verschil met de vorige dag. Ik denk dat ik nog veel vocht vasthield van al het ongezonde vakantie-eten. Verder heb ik het idee dat mijn buik minder opgeblazen is.

 

Volgende keer

Wanneer ik nog een keer ga sapvasten, ga ik een vijfde sapje toevoegen. Dan kom ik hopelijk beter de avond door. Verder zou ik dit waarschijnlijk op een vrije dag gaan doen, omdat dat gewoon makkelijker is. Dan kan je immers gewoon drinken, wanneer je honger en/of dorst hebt.

Blog delen:

3 reacties

  1. He meis,

    Weet je beetje hoeveel je van alles erin doet? Wil namelijk na mijn vakantie en 2 dagen fink myn darmen van slag te zijn door ongezonde vakantie ook een detox dagje doen!
    X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.