Eetdagboek: Parijs 2016

Gentle Gourmet Parijs

Eetdagboek: Parijs 2016

Afgelopen weekend was ik op citytrip naar de stad van de liefde, jawel, Parijs! De stad van kunst, cultuur en mode. De stad van macarons, croissantjes, baguettes en chocoladebroodjes. Natuurlijk had ik mezelf goed ingelezen (lees: eettentjes opgezocht) en had ik er veel zin in.

 

 

Dag 1 – Onderweg naar Parijs

Op station Amsterdam kocht ik een ontbijtje bij Yoghurt Barn, bestaande uit heerlijke sojayoghurt en thee. Onderweg at ik mijn zelf meegenomen curry met tofu op in de trein.

 

Dag 1 – Lunch bij VG (100% veganistisch)

Eenmaal aangekomen hadden we honger en zijn we opzoek gegaan naar iets lekkers. We kwamen bij een burgertent aan, waar we hamburgers met friet bestelden. Daarnaast een lekker chocolate chip cookie als toetje.

 

Dag 1 – Heerlijk ijs bij Amorino (vegan-opties)

Per ongeluk kwamen we bij deze plek uit met veel vegan ijssmaken. Deze keten heeft een ruime keuze uit duidelijk aangegeven vegan-smaken. We hebben ze op meerdere plekken in Parijs zien zitten.

Amorino Parijs
Amorino

 

Dag 2 – Ontbijt bij Bob’s Kitchen (vegan-opties)

Deze plek had mijn vriend voor ons uitgekozen. Weinig veganistische opties voor het ontbijt, maar schijnt een aanrader voor lunch en diner te zijn. Ik kon kiezen uit vers fruit, chiapudding en een flink aantal smoothies – dat is ook precies wat ik gegeten heb. Deze plek werd trouwens gerund door een leuke Engelse man.

Bob's Kitchen Parijs
Bob’s Kitchen

 

Dag 2 – Lunch bij Loving Hut (100% veganistisch)

Wat een feest was het om hier te mogen eten. Ze hebben een veel te grote menukaart met lekkere opties en je kan er heerlijk zitten. Ik heb gekozen voor samosa’s en wilde graag het vegan kaasplankje proberen. Als toetje at ik een cheesecake, de lekkerste die ik geproefd heb in z’n soort. Ik droom er nog steeds over…

 

Dag 2 – Diner bij Gentle Gourmet (100% veganistisch)

Bij Parijs denk ik aan macarons, dus die moest ik natuurlijk proberen. Ik had gelezen dat je bij Gentle Gourmet de beste vegan macarons zou kunnen kopen, daarom moest ik zeker langs dit tentje. Het diner is redelijk sjiek en voor als je wat meer geld uit wilt geven. Mijn voorgerecht was een salade (met gerookte tofu en frambozen) en best saai, maar het hoofdgerecht (gevulde courgetterolletjes) was erg lekker. Het dessert was de kers op de taart. En wat een mooie borden kregen we hier, genieten. Dat doosje macarons ging lekker mee naar het hotel.

 

Dag 3 – Ontbijt bij Le Pain Quotidien (vegan-opties)

Ook deze zaak is er een van een keten, dus kan je ze verspreid over Parijs vinden. Ze hebben een uitgebreide kaart met duidelijk aangegeven vegan-opties, die er ook meer dan genoeg waren. Ik nam een lekkere muffin met blauwe bessen en een parfait gemaakt van kokos en banaan, getopt met granola.

Le Pain Quotidien Parijs
Le Pain Quotidien Parijs

 

Dag 3  – Onderweg naar huis

Voor de treinreis naar huis had wat ik bananen en een soort Oreo’s (maar dan glutenvrij) meegenomen. Eenmaal in Nederland heb ik nog een heerlijke salade bij de AH to go gekocht met noten.

Niet gevonden wat je zocht?