Eetdagboek: New York 2016

Vegan gebak met room en aardbei

Eetdagboek: New York 2016

Naast alle dingen die ik New York heb gezien en meegemaakt, wilde ik jullie natuurlijk ook laten zien wat ik allemaal gegeten heb. Aangezien ik relatief weinig buiten de deur heb gegeten, heb ik ook een aantal tips voor zelf koken met een budget.

 

Ontbijten in het hostel

Ik at bijna elke ochtend havermout met fruit en wat extra toppings, gewoon in het hostel. Bij de supermarkt had ik pak gekocht met eenpersoonsverpakkingen havermout met een smaakje, erg makkelijk.

 

 

Dineren in het hostel

Ik heb elke avond zelf in het hostel gekookt. Makkelijke maaltijden zijn bijvoorbeeld pasta met rode saus uit een potje of een salade met tofu en aardappels. Wat verse groenten erbij en je bent klaar.

 

 

Leuke vondsten

Een buitenlandse supermarkt is voor mij altijd een feestje, dan kan ik namelijk opzoek naar producten die ik nog niet ken. Zo vond ik bij Whole Foods (biosupermarkt) vegan muffins en erg lekkere vegan gehaktballetjes. Bij een Ben & Jerry’s-winkel kan je verschillende ijssmaken op basis van amandelmelk vinden. Daarnaast kan je in veel verschillende supermarkten vegan koeken en repen vinden, zoals deze van Lenny & Larry’s met veel proteïne.

 

 

Le Pain Quotidien (vegan opties)

In Parijs was ik al fan van deze keten. Ze zijn op meerdere plekken te vinden en op de kaart staat duidelijk wat er wel en niet plantaardig is. Zo at ik er onder andere een lekkere boterham met hummus, groentes en krentjes.

 

 

Peacefood Cafe (helemaal vegan)

Bij Peacefood Cafe kan je heerlijk zitten en kiezen uit een flinke menukaart met allerlei soorten gerechten. Deze quiche met frisse salade is echt een aanrader en vult goed. Daarnaast hebben ze een flinke vitrine met gebak en koeken, dus je kunt hier ook prima terecht voor koffie met iets lekkers.

 

 

The Green Roll (helemaal vegan)

Een tripje naar The Chelsea Food Market is altijd een feest met zoveel kraampjes met eten. Ik at bij The Green Roll deze sushi en een misosoepje. Dit is zeker geen standaard sushi met rijst en vulling, maar juist met iets spannendere combinaties. Lekker!

 

 

Tallgrass Burger (vegan opties)

Dit is een tentje waar ik per ongeluk langs liep en veganistische burgers op de kaart zag staan. Toevallig had ik net honger (wanneer niet? 😉 ) en heb ik deze getest. Ze hebben hem flink belegd met saus en groentes zoals je kunt zien. De burger zelf smaakte me ook erg prima.

 

 

Terri (helemaal vegan)

Aan het einde van de middag kocht ik dit ontbijt en wat heb ik zitten genieten zeg. Hierin zat: tofu scramble, een soort wentelteefjes met boter & ahornsiroop en gebakken aardappels. Jammer dat ik deze pas mijn laatste dag ontdekt heb.

 

 

Nanoosh (vegan opties)

Nanoosh is een soort hippe saladebar waar je ook wraps kunt kopen. Ik nam een heerlijke wrap met falafel en hummus, met daarbij een suikervrije limonade.

Niet gevonden wat je zocht?