Zoek je nog inspiratie voor je kerstmenu? Elk jaar met kerstavond kook ik samen met mijn moeder traditiegewijs een kerstdiner bestaande uit drie gangen. In het menu voor dit jaar hebben we gezonde en minder gezonde gerechten en vlees en vegan eten verwerkt. Zo is er voor ieder wat wils.
Inspiratie hebben we gehaald uit verschillende kookboeken, van websites en social media. De gerechten waar ik recepten van heb zijn gelinkt aan de bijbehorende webpagina.
Kerstmenu
Voorgerechten
- Tomaten-paprikasoep naar eigen recept (vegan)
- Bruschetta met een topping van tomaten, ui en knoflook (vega)
Hoofdgerechten
- Varkensribroast met smokey barbequesaus van Albert Heijn
- No-meatloaf met cherrytomatensaus (vegan)
- Gegrilde groentenkrans van Chickslovefood (vegan)
- Rode kool met appel (vegan)
- Gnocchi van zoete aardappel van Heartbeet Kitchen (vegan)
- Krieltjes met grof zeezout en rozemarijn uit de oven (vegan)
Nagerechten
- Raw cheesecake met blauwe bessen van Deliciously Ella (vegan)
- Chocolade-colataart met gesmolten Mars-topping (vega)
- Stoofpeertjes (vegan)
Extra inspiratie
Nog meer inspiratie nodig voor je kerstdiner? Neem dan een kijkje bij een van onderstaande (kerst)recepten.