Eetdagboek: Kerst 2014

Kerstontbijt

Eetdagboek: Kerst 2014

Het was weer tijd voor Kerst. Dat wil zeggen: gezelligheid met de familie en eten, heel veel eten. Hoe ik de kerst door ben gekomen…


IMG_6586


Gezond kerstdiner

Kerstavond is mijn favoriete kerstmoment. Dan mag ik mezelf namelijk uitleven in de keuken, deze keer voor vijf gasten. Aangezien ik nu ongeveer anderhalf jaar verantwoord(er) eet, had ik besloten om dit ook eens uit te proberen met kerst.

Het menu:

  • Voorgerecht: kippensoep met wortel en andijvie
  • Hoofdgerecht: falafel met yoghurtsaus , witte bonen met gerookte tomatensaus, gewokte wortel met sesam & gestoofde knolraap
  • Nagerecht: chocoladepudding

Verder heb ik ook nog een suikerrijk suikerbrood gebakken, maar wat was deze lekker.. Het diner werd goed ontvangen door iedereen, alhoewel ze wel moeten wennen aan het weinige vlees op tafel. Ik zou het volgend jaar zo weer doen en zie een uitdaging erin om het nog lekkerder te maken.


 

IMG_6547 IMG_6548 IMG_6545


Eerste & Tweede Kerstdag

Op Eerste Kerstdag had ik een lunch met de schoonfamilie. We zijn heerlijk uit eten geweest en hadden ruime keuze uit een soep-, voorgerecht-, hoofdgerecht- en nagerechtbuffet. Uiteindelijk duurde dit van 12 tot 17 uur en ben ik vrij snel daarna bij mijn eigen familie gaan gourmetten.


 

IMG_6560 IMG_6561 IMG_6562


De Tweede Kerstdag heb ik wat rustiger aangedaan, aangezien ik nu al bijna geen eten meer kon zien ;-). Met de familie heb ik een brunch gehad en ’s avonds nog een simpel kerstdiner met als dessert een aardbeiencharlotte.


IMG_6573 IMG_6579 IMG_6582


DetoxIMG_6591

De zondag na kerst heb ik een sapdetox gehouden, omdat ik me niet helemaal fit voelde van al dat eten. Ik heb de maaltijden vervangen door een sapje of smoothie.

Mijn daginvulling:

  • Ontbijt: juice met selderij, appel, citroen & gember
  • Lunch: juice met mandarijn & appel, eiwitshake met dadels, banaan, & pindakaas
  • Diner: kippensoep en smoothie met bramen, kersen & banaan
  • Tussendoor: drie dadels en paar stukjes chocolade

De wijze les die ik nog eens geleerd heb: eet met mate, maar geniet volop. Dat is het allerbelangrijkste.

Niet gevonden wat je zocht?