Eetdagboek: Ibiza 2015

Geco Ibiza

Eetdagboek: Ibiza 2015

Eindelijk was het zo ver! Na jaren sparen was het eindelijk zover om een vakantie te gaan boeken met mijn moeder. Ik was al eerder op Ibiza geweest en groot fan van het eiland. Alhoewel Ibiza bekend staat om feesten en discotheken, heeft het eiland ook een andere kant – namelijk die van de hippies, gezond(er) eten en mooie natuur. En dat is precies de kant die ik nog meer wou ontdekken.

Ontbijt

Op vakantie gaan is altijd heerlijk, maar heeft ook z’n keerzijde. In een zonovergoten paradijsje ga je anders eten, drinken en leven – daar is je lichaam niet altijd even blij mee. Dat kan zorgen voor bijvoorbeeld buikpijn en een opgezwollen buik. Deze vakantie ging ik dan ook op missie om gezond en verantwoord te eten. Daarbij was ik met een op dieet-zijnde reispartner, dat maakte gezond eten bijna een noodzaak.

 

Wat hebben we gegeten?

Wanneer je in een hotel zit, is het natuurlijk lastig om zelf te koken. Wij hebben elk dag voor een stevig ontbijt gekozen, waardoor we niet uitgebreid hoefden te gaan lunchen. In onze mooie agriturismo – ofwel verblijfsplaats op het platteland – Can Fuster konden we elke dag genieten van vers fruit uit eigen tuin, roerei op toast, yoghurt met gedroogd fruit, verse jus d’orange of druivensap, croissantjes van de bakker uit het dorp en amandelen uit eigen boom. Al zonnebadend op het strand aten we nog fruit, groentes of noten tussen ontbijt en diner door.

 

Waar hebben we gegeten?

Elke avond zijn we uiteten geweest bij leuke restaurants en eettentjes die ik had gevonden via Happy Cow -The Healthy Eating Guide en Google. Alhoewel niet alles gezond was, waren het wel lokale producten die met liefde bereid waren. En daarbij heb ik geen een toetje overgeslagen, dat blijft toch de lekkerste gang van allemaal. Hieronder een kort overzicht van alle hotspots waar we hebben gegeten.

 


GECO

1: Restaurant GECO – vegaburger, tomaten met mozzarella-achtige kaas, amandeltaart. Gepassioneerd personeel met heerlijke producten zonder poespas. Vergeet niet te reserveren.


ATZARO

2: Agroturismo ATZARO – steak met aardappelpuree, pistachecakje met witte choco & frambozenijs. Eten in een hele mooie omgeving tussen de fruitbomen.


The Skinny Kitchen

3: The Skinny Kitchen – Verschillende tapas, vegaburger met zoete aardappel-friet, avocadochocomousse. Hebben voedingswaarden op kaart staan en veel eiwitten op het menu.


Hidden Bar

4: Hidden Bar – Verschillende tapas, kaasplankje. Een echte Engelsman verzorgt hier eten in een bijna Alice in Wonderland-achtige tuin. Ook de cocktails zijn een grote aanrader.


Dont panic its organic

5: Don’t Panic It’s Organic – Falafel salade, chocoladeshake, raw cheesecake. Midden in Ibiza stad vind je dit kleine, sfeervolle zaakje gerund door een  jong Nederlands stel. Hier moet je zijn voor heerlijke salades, sapjes of taart.


Giri Cafe

6: Giri Café – Curry met tofu, avocadotaartje. Een geweldige locatie gaat schuil achter een simpele deur. Je krijgt hier eten met producten van eigen tuin.


 

Snacks_balans

 

‘Balance is key’ – zo heb ik ijs gegeten, maar ook yoga gedaan in de bergen en hardlopend de omgeving verkend. Eet je toch ongezond, geniet er dan zonder mate van!

Niet gevonden wat je zocht?