Eetdagboek: Helsinki 2015

Helsiniki

Eetdagboek: Helsinki 2015

Het was weer tijd voor een mooie citytrip, dit keer gekozen voor een Finse stad: Helsinki.


IMG_7340


Helsinki als stad

In Helsinki is veel te zien en veel te doen. Het is een stad met veel cultuur, mooie natuur, winkels en leuke eetgelegenheden. Wanneer je bezienswaardigheden gaat bekijken, zul je zien dat alles erg netjes onderhouden wordt. Het is in de natuur overal erg schoon en verkeers- en wegwijsborden zijn in grote hoeveelheid aanwezig net als trappetjes en leuningen.

In de stad kom je veel plaatsen tegen waar een foodiehart harder van gaat kloppen: natuurvoedingswinkels, mooie assortimenten aan chocolade, thee, gezonde snacks en noem het maar op in supermarkten en ook veel horeca met heerlijke gerechten op de kaart. Ook kan je goed zien dat er in Helsinki meer vraag is naar sportkleding en -voeding, aangezien de vele sportwinkels erg uitgebreid zijn en je echt overal eiwitrepen kunt kopen.

Je hoeft niet bang te zijn dat je niet kan communiceren als je ergens bent, in Helsinki kan bijna iedereen goed Engels en zullen ze ook meteen Engels gaan praten als ze zien dat je de taal niet spreekt. Daarbij zijn de meesten ook nog eens bijzonder vriendelijk, altijd fijn.


 IMG_7403   IMG_7356

(ontbijt: Scandic Grand Marina)

Ontbijt

Wij hadden gekozen voor een hotel (Scandic Grand Marina) op loopafstand van het centrum, met het ontbijt inclusief. Alhoewel het elke dag hetzelfde was, was er genoeg keuze om te variëren. Er waren glutenvrije producten en op aanvraag ook sojamelk aanwezig. Elke dag heb ik verse ananas en sinaasappel gegeten, met daarbij een schaaltje yoghurt of pap en wat andere lekkere dingen.IMG_7343   IMG_7344

(diner: Kappeli)


IMG_7363   IMG_7359

(snack: Hymy Raw Food Cafe)       /    (lunch: Stockmann)


 IMG_7384   IMG_7400

(lunch: Zucchini)


Hotspots

Ik heb een aantal spots die we bezocht op een rijtje gezet, omdat ze er op de een of andere manier uitsprongen.

  • Kapelli: Heel mooi, iets sjieker restaurant met veel ramen. Porties zijn misschien kleiner dan gewend, maar de smaken des te groter. Als hoofdgerecht had ik een bordje met bieten, paddenstoelen en geitenkaas en als dessert blauwe bessen-pudding met crumble en blauwe bessen-ijs. Alle smaken klopten gewoon.
  • Hymy Raw Food Cafe: Hier had ik van tevoren het meeste naar uitgekeken, maar helaas viel het een beetje tegen. Het is een mooi en hip tentje, waar je komt om koffie te drinken met iets lekkers. Ik had voor carrot cake gekozen. Deze was niet erg bijzonder en geen 9 euro waard.
  • Stockmann: Op de bovenste verdieping van warenhuis Stockmann zit een typisch warenhuisrestaurant waar we een lunch hebben genomen. Ik koos voor een salade met couscous, aubergine en kip. Alles was heerlijk op smaak, het was echt een van de lekkerdere salades die ik heb gegeten.
  • Zucchini: Wanneer je hier binnenloopt, heb je het idee dat je in iemands huiskamer bent. Er is elke dag een dagmenu, een soep en er zijn verschillende zoetigheden. Wij hebben gekozen voor de daghap die bestond uit onder andere een vegetarische burger, rijst en allerlei groentes. Perfectie in de simpelheid. Je moet er wel van houden om met locals aan tafel te schuiven, want het zijn allemaal vierpersoons-tafels.

Niet gevonden wat je zocht?