Dagboek New York 2016 – deel 2

Dagboek New York 2016 – deel 2

Vorige week kon je al lezen over mijn eerste twee weken in Amerika, die ik doorbracht met vrijwilligerswerk. Mijn laatste twee weken heb ik doorgebracht in New York – de stad die al jarenlang op mijn verlanglijstje stond en er ook niet afgegaan is, toen ik Nederland aankwam had ik meteen heimwee. 🙂

 

New York is een ontzettend grote stad met veel hoge gebouwen en meer dan genoeg te doen én zien. Ik had met mezelf afgesproken om niet zoveel vooruit te plannen en gewoon te gaan waar ik zin in had. Dat is precies wat ik gedaan heb: opstaan, klaarmaken, ontbijten en beslissen waar ik die dag heen zou gaan. Die vrijheid was echt genieten voor mij; niks hoeven en toch gaan omdat je er zin in hebt. Ik neem jullie mee naar een aantal plekken die ik bezocht heb.

 

Hostel

Ik heb gekozen voor HI Hostel New York. Het was voor mij de eerste keer in een hostel en ik had geen idee wat ik moest verwachten. Dit hostel heeft nette kamers, nette badkamers, een grote keuken, een grote loungeruimte en elke dag georganiseerde activiteiten. Zo ben ik naar een comedy club en pub tours geweest, heb ik naar live muziek geluisterd in het hostel en kon je meedoen met allerlei walking tours. Een prima en makkelijke manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

 

Fanny New York
In het hostel

 

Central Park

In dit bekende park kan je makkelijk uren doorbrengen en elke keer nieuwe dingen zien. Ik heb hier veel gewandeld en genoten van de meertjes, natuur en de relaxte sfeer. Je kunt hier ook perfect hardlopen. Het zuiden van het park is over het algemeen redelijk druk, terwijl je in het noorden veel minder mensen tegen zult komen.

 

 

Brooklyn Bridge

Ook de Brooklyn Bridge is een erg bekende plek en zeker de moeite waard. Je hebt hier prachtige uitzichten en het is ook leuk om in Brooklyn even langs de kust te lopen. Als je een beetje optijd komt ’s ochtends, dan heb je minder last van alle toeristen.

 

 

9/11 Memorial

Het is alweer 15 jaar geleden dat het gebeurd is en in gedachten zie ik het nog gebeuren op tv: de vliegtuigen die zomaar de grote gebouwen in vlogen. Een belangrijke dag in de geschiedenis van New York en Amerika. Op de plek van het ongeluk zijn twee grote monumenten gemaakt, grote fonteinen met alle namen van de verongelukten eromheen. Ook is er een museum met overblijfselen en beelden van deze dag. Erg indrukwekkend om te zien.

 

 

Times Square en Broadway

De straat Times Square is waarschijnlijk precies zoals je hem zou verwachten; met de grote reclameborden, grote winkels en mensen die je op straat iets willen verkopen. Er zijn veel theaters met alle grote musicals die je maar kunt bedenken. Ook zie je veel mensen verkleed als bijvoorbeeld Mickey & Minnie, Elsa & Anna (Frozen) of Pokémon die met je op de foto willen voor een fooi.

 

 

Musea

Ik ben naar een aantal musea geweest, de ene mooier dan de ander. Het ‘Metropolitan Museum’ en het ‘American Museum of Natural History’ vond ik erg leuk om te bezoeken. Hier mag je wel een aantal uren voor uittrekken, ze zijn namelijk erg groot en hebben allerlei tentoonstellingen. Het ‘Whitney Museum of American Art’ vond ik persoonlijk niet veel aan, te veel bizarre kunst voor mij. 😉

 

 

Uitgaan

Ik heb een aantal hele leuke avonden gehad en een aantal mindere avonden waarop er bijna niks te doen was in de kroegen. Laat je informeren over de leuke plekjes en onthou dat ze meestal wel een stukje uit elkaar liggen. Vergeet daarnaast je portemonnee niet, de prijs van een gemiddeld drankje is vanaf ongeveer 6 euro.

 

Niet gevonden wat je zocht?