Dagboek New York 2016 – deel 1

Dagboek New York 2016 – deel 1

Al een lange tijd droomde ik van een reis naar Amerika, maar het kwam er maar niet van. Geen tijd, geen geld, geen zin en andere ‘smoesjes’ kwamen in me op. Op een gegeven moment dacht ik ‘Dit is de perfecte tijd om te gaan!’, en voor ik het wist had ik een ticket geboekt naar New York.

 

Mijn werkplek

 

Vrijwilligerswerk

Ik wilde graag de hele maand november weg, maar kan niet 4 weken lang alleen maar vakantie vieren natuurlijk. Op de website workaway.info zocht ik naar vrijwilligerswerk in ruil voor verblijf en eten. Uiteindelijk kwam ik uit bij een biologische boerderij, op 2 uur rijden van New York City. Op dat land worden er voornamelijk groentes, fruit en noten verbouwd.

 

Boeddhistische tempel bij mijn verblijf

 

Werkzaamheden

We hadden afgesproken dat ik hier 3 weken zou blijven. De werktijden waren van maandag tot en met vrijdag 10.00-15.00 uur. Mijn voornaamste taak was onkruid wieden en ik had nog wat andere tuinwerkzaamheden. Er waren nog twee andere vrijwilligers, uit Japan, wat het werken een stuk gezelliger maakte.

 

Mijn verblijf

 

Vrije tijd

In onze vrije tijd hebben we een aantal uitstapjes gemaakt, waaronder deze prachtige Boeddhistische tempel. Ook zijn we meegenomen voor wat sightseeing met de auto en hebben we een aantal vakantiewoningen die ze verhuren gezien. Daarnaast waren er nog een aantal prachtige meren op loopafstand.

 

Meer bij mijn verblijf

 

Naar the Big Apple

Na 2 weken begon het werk me een beetje op te breken. Want jongens, de hele dag onkruid wieden is stiekem toch best wel zwaar. In overleg met mijn hosts heb ik besloten om eerder richting de stad te gaan. No time to waste, ik was tenslotte eindelijk in Amerika. Eenmaal in het hostel kon het feest beginnen, ik had er zin in! 🙂

 

 

Volgende week neem ik je mee in mijn reis naar The Big Apple. 🙂

Niet gevonden wat je zocht?