Dit bananenbrood moet toch wel een van de lekkerste zijn die ik ooit heb gemaakt. Hij heeft een fijne structuur, ergens tussen cake en brood, en is niet te zoet. Door het brood af te maken met gekarameliseerd fruit op de bovenkant, creëer je helemaal een feestje. Dit is een perfect to go ontbijtje, je hoeft ze immers alleen maar in plakken te snijden en op te eten. Als je een aantal plakken invriest, dan hoef je niet alles in een keer op te eten. 😉
Portie:
1 bananenbrood (ongeveer 10 plakken)
Ingrediënten:
- 4 bananen
- 400 gram plantaardige melk
- 400 gram speltbloem
- 4 theelepels bakpoeder
- 15 gram + 1 theelepel kokosbloesemsuiker (of oerzoet, rietsuiker, etc.)
- 3 theelepels + 1 theelepel kaneel (of koekkruiden)
- Fruit voor de topping: 1 banaan, 1 peer, etc.
- Snufje zout
Bereiding:
- Voorbereiding: Warm de oven voor op 200 graden. Zet een cakevorm klaar, doe hier wat bakpapier in en/of vet deze in.
- Bananenbrood: Mix de 4 bananen met de melk glad, dit kan je doen met een blender of staafmixer. Mix in een andere kom met lepel het speltbloem, bakpoeder, 15 gram suiker, 3 theelepels kaneel en zout. Meng het natte en droge mengsel door elkaar met een lepel, je hoeft het niet luchtig te mixen – alleen te mengen. Doe het mengsel in de cakevorm.
- Topping: Mix 1 theelepel suiker met 1 theelepel kaneel, wentel je fruit naar keuze hier doorheen. Duw het fruit bovenin het mengsel, zodat je alleen de bovenkant nog ziet.
- Bakken: Bak het brood in ongeveer 80 minuten gaar. Na 40 minuten heb ik deze afgedekt, zodat de bovenkant niet zou kunnen verbranden. Prik met een prikker in het brood om te kijken of deze gaar is, hij moet er droog uitkomen. Enjoy!