Aangezien afwisseling af en toe gewoon erg fijn is: een lekkere variatie op het standaard bananenbrood met frisse appels. Als kersverse foodreporter van La Place is deze blog is nu ook op www.laplace.com te zien.
Portie:
1 brood
Ingrediënten:
- 2 bananen
- 200 millititer plantaardige melk
- 1 cup havermout
- 1 cup volkoren speltmeel
- 2 appels
- 4 dadels
- 1 flinke eetlepel en en 1 theelepel appelstroop
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Appels en dadels in stukjes snijden. In een koekenpan 1/3 van de appel even aanbakken met een beetje boter, de dadels en theelepel appelstroop. Zet dit apart.
- De bananen, havermout, speltmeel, melk, bakpoeder & eetlepel appelstroop mixen in de keukenmachine.
- Rest van de (ongebakken) appelblokjes door het beslag heen spatelen. Het appeldadelmengsel over de bovenkant verdelen.
- In een ingevette cakevorm het bananenbrood in ongeveer 40 minuten bakken. Enjoy!